Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

1308. I Can See Clearly Now - Johnny Nash (1972)

Σύνθεση και Παραγωγή: Johnny Nash
Ο Johnny Nash κέρδισε αρκετούς χαρακτηρισμούς στη μακρόχρονη καριέρα του. Είδωλο της νεολαίας, τραγουδιστής γλυκανάλατων τραγουδιών, τραγουδιστής της soul και, τέλος, μεγάλο αστέρι της reggae. Σε ηλικία 18 ετών είχε την πρώτη του επιτυχία το 1958 (USA 1, UK 5)

1307. Manana (Is Soon Enough For Me) - Peggy Lee (1948)

Σύνθεση: Peggy Lee, Dave Barbour
Η Peggy Lee ήταν μία από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες της jazz για αρκετές δεκαετίες. Μαζί με τον τότε σύζυγό της, Dave Barbour, ήταν μάλιστα, συνθέτης σε αρκετές από τις επιτυχίες της. Από τις καλύτερες στιγμές της η συνεργασία με την ορχήστρα του Benny Goodman στις αρχές της δεκαετίας του '40 (USA 1)

1306. California Here I Come! - Al Jolson (1924)

Σύνθεση: Al Jolson, Bud De Sylva, Joseph Meyer
Το California Here I Come! παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Al Jolson στις παραστάσεις που έδινε με το όνομα Bombo το 1923. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1939, ο Jolson το τραγούδησε στην ταινία Rose Of Washington Square και το 1946 ακούστηκε στην ταινία The Jolson Story ενώ το 1949 στην ταινία Jolson Sings Again (USA 1)

1305. Jump - Kris Kross (1992)

Σύνθεση και Παραγωγή: Jermaine Dupri
Ένα ντουέτο από δύο 14χρονους από την Ατλάντα την άνοιξη του 1992 ήλθε να κάνει έντονη την παρουσία του με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης της χρονιάς, το Jump. Τα ονόματά τους, Chris Mack Daddy Kelly και Chris Daddy Mack Smith. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στην ταινία Who's The Man (USA 1, UK 2)

1304. Once In A While - Tommy Dorsey & His Orchestra (1937)

Σύνθεση: Bud Green, Michael Edwards
Από τους μεγαλύτερους τρομπονίστες στην ιστορία της τζαζ, ο Tommy Dorsey είχε γεννηθεί το 1905 και έφτιαξε τη δική του ορχήστρα το 1935. Ο Dorsey ήταν αυτός που έφερε στην επικαιρότητα τον νεαρό τότε Frank Sinatra στις αρχές της δεκαετίας του '40 (USA 1)

1303. Fantasy - Mariah Carey (1995)

Σύνθεση: Mariah Carey, Tina Weymouth, Chris Frantz, Andrian Belew, S. Stanley, Dave Hall, Παραγωγή: Mariah Carey, Dave Jam Hall
Από την πρώτη μέρα που έκανε την εμφάνισή της στα αμερικανικά charts η Mariah Carey είχε καταφέρει να εκπλήξει εχθρούς και φίλους με την ικανότητά της να παραμένει στην επικαιρότητα ξεπερνώντας σε πολλά σημεία και αυτήν ακόμα τη Madonna. Είναι γεγονός ότι είναι η μοναδική καλλιτέχνης που έχει ένα τουλάχιστον Νο 1 κάθε χρονιά από το 1990 μέχρι και το 2000. Στο Fantasy συνεργάστηκε με τον Ol' Dirty Bastard των Wu-Tang Clan (USA 1, UK 4)

1302. Music, Maestro, Please - Tommy Dorsey & His Orchestra (1938)

Σύνθεση: Herb Magidson, Allie Wrubel
Το Music, Maestro, Please διασκευάστηκε με επιτυχία από τον Frankie Laine. Στην πρωτότυπη εκτέλεση τραγουδούσε η Edyth Wright που συνεργάστηκε με την ορχήστρα από την πρώτη της ηχογράφηση (USA 1)

1301. That's What Friends Are For - Dionne Warwick & Friends (1986)

Συνθέτες και Παραγωγοί: Burt Bacharach, Carole Bayer Sager
Το That's What Friends Are For ήταν ένα από τα πέντε τραγούδια που έγραψε ο Burt Bacharach με την Carole Bayer Sager για την ταινία Night Shift του 1982 που είχε για πρωταγωνιστές τους Henry Winkler, Michael Keaton και Shelley Long. Το τραγούδι ακουγόταν στην ταινία από τον Rod Stewart που για πρώτη φορά έλεγε ένα τραγούδι του Bacharach (USA 1, UK 16)

1300. Buttons And Bows - Dinah Shore (1948)

Σύνθεση: Jay Livingston, Ray Evans
Το Buttons And Bows πρωτακούστηκε στην ταινία του 1948, Paleface από τους Bob Hope και Jane Russell, αλλά ήταν ήδη Νο 1 το χειμώνα του 1948 όταν βγήκε η ταινία, τραγουδισμένο από την Dinah Shore. Η ερμηνεία της Dinah έμεινε για έξι ολόκληρους μήνες μέσα στα πρώτα τραγούδια, γεγονός που το έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία από ταινία μέχρι εκείνη την εποχή (USA 1)

1299. On The Atchison, Topeka And Santa Fe - Judy Garland (1945)

Σύνθεση: Johnny Mercer, Harry Warren
Το On The Atchison, Topeka And Santa Fe πρωτακούστηκε στην ταινία του 1946 The Harvey Girls, που αρχικά ήταν σχεδιασμένη να είναι ένα western με πρωταγωνιστή τον Clark Gable και δίπλα του την Judy Garland. Τελικά, αυτή η ιδέα δεν δούλεψε και έγινε μιούζικαλ χωρίς τον Gable, αλλά με την Judy Garland που το τραγουδούσε και στο φιλμ (USA 10)

1298. A Fine Romance (A Sarcastic Love Song) - Fred Astaire (1936)

Σύνθεση: Dorothy Fields, Jerome Kern
Το A Fine Romance είναι ένα ακόμα τραγούδι που ακούστηκε για πρώτη φορά σε κάποια από τις ταινίες του Fred Astaire, συγκεκριμένα στο Swing Time του 1936. Μαζί του έπαιζε η Ginger Rogers, σχεδόν μόνιμη συνεργάτης του στον κινηματογράφο. Το 1946 ακούστηκε, επίσης, στην ταινία βιογραφία του συνθέτη, Till The Clouds Roll By (USA 1)

1297. Boo-Hoo - Guy Lombardo & His Orchestra (1937)

Σύνθεση: Edward Heyman, Carmen Lombardo, John Jacob Loeb
Το Boo - Hoo είναι ένα τραγούδι που προέκυψε από τη συνεργασία του Carmen Lombardo, αδελφού του Guy που διηύθυνε τη μεγάλη ορχήστρα, με ένα νέο συνθέτη τότε, τον John Jacob Loeb. Ο Loeb ήταν αυτός που ζήτησε από το γνωστό στιχουργό Eddie Heyman να γράψει καινούριους στίχους (USA 1)

1296. True Love - Bing Crosby, Grace Kelly (1956)

Σύνθεση: Cole Porter
Το τραγούδι ακουγόταν στη δεύτερη έκδοση της ταινίας Philadelphia Story με τον τίτλο High Society. True Love ήταν το όνομα ενός πλοίου. Αντίθετα από ό,τι θα πίστευε κανείς το Οσκαρ τραγουδιού εκείνης της χρονιάς δεν πήγε στο True Love, αλλά στο Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera) (USA 3, UK 4)

1295. Goody-Goody - Benny Goodman & His Orchestra (1936)

Σύνθεση: Johnny Mercer, Matt Malneck
Η Helen Ward ήταν αυτή που τραγούδησε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Benny Goodman, που ήταν και ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της δημοφιλούς ορχήστρας του και ακούστηκε και στην ταινία του 1956, The Benny Goodman Story, που, βέβαια, αναφερόταν στη ζωή του μεγάλου κλαρινετίστα (USA 1)

1294. Rags To Riches - Tony Bennett (1953)

Σύνθεση: Richard Adler, Jerry Ross
Δύο από τους πιο διάσημους αμερικανούς συνθέτες έχουν γράψει το Rags To Riches, που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Tony Bennett και ήταν το τελευταίο από τα τρία τραγούδια του που έφτασαν στο Νο 1. Οι Richard Adler και Jerry Ross είχαν γράψει τα μιούζικαλ Pajama Game και Damn Yankees (USA 1)

1293. Wanted - Perry Como (1954)

Σύνθεση: Jack Fulton, Lois Steele
Ο Perry Como ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της Αμερικής για την περίοδο 1940 - 1955. Στην περίοδο αυτή, εκατό από τα τραγούδια του έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στα 100 πρώτα, ενώ 11 από αυτά κατάφεραν να γίνουν Νο 1 (USA 1, UK 4)

1292. Down Under - Men At Work (1983)

Σύνθεση: Colin Hay, Ron Strykert, Παραγωγή: Peter McIan
Η αυθεντική ηχογράφηση του Down Under ήταν απλή, με ένα φλάουτο και μία κιθάρα. Ο παραγωγός του τραγουδιού σκέφτηκε ότι έτσι δεν ήταν αρκετά εμπορικό και του πρόσθεσε μερικά όργανα ακόμα και του έδωσε ένα ρυθμό πολύ κοντά στο ska και τη reggae. Το άλμπουμ στο οποίο υπήρχε λεγόταν Cargo και χάρισε στο συγκρότημα συνολικά 5 επιτυχίες, ένα βραβείο Grammy και μία θέση στις αναμνήσεις μας, αφού δεν κατάφεραν να επαναλάβουν κάτι ανάλογο στα επόμενα χρόνια (USA 1, UK 1)

1291. You, You, You - Ames Brothers (1953)

Σύνθεση: Robert Merlin, Lotar Olias
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Αμερική του 1953 ήταν στην πραγματικότητα ένα γερμανικό τραγούδι της προηγούμενης χρονιάς γραμμένο από τον Lotar Olias που ήταν συνθέτης για τους περισσότερους από τους χρυσούς δίσκους του Γερμανού Freddy Quinn (USA 1)

1290. Auf Wiederseh'n Sweetheart - Vera Lynn & Chorus (1952)

Σύνθεση: Eberhard Storch, John Sexton, John Turner
Το Auf Wiederseh'n Sweetheart γράφτηκε το 1949 και οι αγγλικοί στίχοι προστέθηκαν το 1952. Ήταν το πρώτο τραγούδι από βρετανίδα τραγουδίστρια που έγινε ταυτόχρονα επιτυχία σε Αγγλία και Αμερική (USA 1, UK 10)

1289. Silly Love Songs - Paul McCartney & Wings (1976)

Σύνθεση και Παραγωγή: Paul McCartney
Στις 3 Μαϊου του 1976, ο Paul McCartney επέστρεψε με το συγκρότημά του, τους Wings στο συναυλιακό χώρο της Αμερικής, παίζοντας μετά από 10 χρόνια στο Fort Worth του Τέξας. Την ίδια εβδομάδα, το τραγούδι του Silly Love Songs έκανε την εμφάνισή του μέσα στα 10 πρώτα. Το τραγούδι γράφτηκε σε απάντηση των κριτικών που έγραφαν ότι τα τραγούδια του McCartney ήταν αρκετά ελαφριά (USA 1, UK 2)

1288. Disco Lady: Johnny Taylor (1976)

Σύνθεση: Harvey Scales, L. Vance, Don Davis, Παραγωγή: Don Davis
Ο Johnny Taylor ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που κατάφερε να κερδίσει πλατινένιο δίσκο για τις τότε 45 στροφές με το τραγούδι του Disco Lady, καθώς ο θεσμός μόλις είχε καθιερωθεί από την αμερικανική βιομηχανία δίσκου. Το Disco Lady κυκλοφόρησε μέσα στην καρδιά της εποχής του disco, μιλάει για την disco αλλά δεν είναι disco (USA 1, UK 25)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

1287. Only Forever - Bing Crosby (1940)

Σύνθεση: Johnny Burke, James V. Monaco
Το τραγούδι προερχόταν από την ταινία της δεκαετίας του '40 Rhythm On The River και είχε για πρωταγωνιστές τους Oscar Levant, Jean Cagney, αδελφή του James, και το νεαρό τότε William Frawley, γνωστό αργότερα από τις εμφανίσεις του στην τηλεοπτική σιερά I Love Lucy (USA 1)

1286. Sh Boom - Crew Cuts (1954)

Σύνθεση: James Keyes, Claude Feaster, Carl Feaster, Floyd F. McRae, James Edwards
Το Sh - Boom ή, όπως έγινε επίσης γνωστό, Life Could Be A Dream, έχει ένα μοναδικό ιστορικό πίσω του αφού ήταν το πρώτο τραγούδι στη δεκαετία του '50 που εγκαινίασε μία μανία λευκών μουσικών να διασκευάζουν τραγούδια μαύρων γνωρίζοντας συνήθως, μεγαλύτερη επιτυχία από το πρωτότυπο (USA 1, UK 12)

1285. Till The End Of Time - Perry Como (1945)

Σύνθεση: Buddy Kaye, Ted Mossman
Το Till The End Of Time, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του '40, ήταν βασισμένο σε μία γνωστή μελωδία του Chopin, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό σαν Πολωνέζα. Τη μελωδία την πρόσεξαν οι συνθέτες που τη διασκεύασαν στην ταινία της εποχής A Song To Remember, που αναφερόταν στη ζωή του συνθέτη και είχε για πρωταγωνιστές τους Cornel Wilde, Paul Muni και Merle Oberon (USA 1)

1284. We Gotta Get Out Of This Place - Animals (1965)

Σύνθεση: Barry Man, Cynthia Weil, Παραγωγή: Mickie Most
Το We Gotta Get Out Of This Place είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που περιγράφουν τη διάθεσή μας να αποχωρήσουμε από καταστάσεις που δεν μας είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Ο Eric Burdon με την επαναστατική θα λέγαμε φωνή του, ήταν ο πιο κατάλληλος να εκφράσει τέτοιου είδους συναισθήματα (USA 13, UK 2)

1283. Ti - Pi - Pin - Hoarce Heidt & His Orchestra (1938)

Σύνθεση: Maria Grever, Raymond Leveen
Η ορχήστρα του Hoarce Heidt είχε για μέλη μερικούς από τους πιο γνωστούς μουσικούς της εποχής, όπως τον Frank DeVol στο τενόρο σαξόφωνο, τον Frankie Carle στο πιάνο και τον κιθαρίστα Alvino Rey. Το Ti - Pi - Pin ήταν ένα γνωστό ισπανικό τραγούδι που διασκευάστηκε με επιτυχία στην Αμερική (USA 1)

1282. Rum And Coca Cola - Andrews Sisters (1944)

Σύνθεση: Morey Amterdam, Jerri Sullavan, Paul Baron
Το Rum And Coca Cola πρωτακούστηκε από την Jerri Sullavan που ήταν μία από τους συνθέτες του, στο κλαμπ Βερσαλίες της Νέας Υόρκης όπου τραγουδούσε. Το τραγούδι το είχε ακούσει ο Morey Amterdam σε μία επίσκεψή του στο Trinidad και πίστευε ότι ήταν παραδοσιακό, γι' αυτό και του έκανε τη διασκευή. Τελικά, όμως, κατηγορήθηκε για αντιγραφή γιατί ήταν μια απλή τοπική επιτυχία στο ρυθμό του calypso (USA 1)

1281. Chariots Of Fire - Βαγγέλης Παπαθανασίου (1982)

Σύνθεση και Παραγωγή: Vangelis
Από το 1974 ο Βαγγέλης είχε αρχίσει να γράφει μουσική για ταινίες, ειδικά στη Γαλλία, με επιτυχία. Όλες του, όμως, ήταν είτε για τηλεοπτικές παραγωγές είτε για κάποια ντοκιμαντέρ. Το Chariots Of Fire, που αρχικά είχε τον τίτλο Titles, τον προκάλεσε λόγω του θέματος της ταινίας και ήταν το προτελευταίο ορχηστρικό κομμάτι που ανέβαινε στην κορυφή του αμερικανικού chart μέχρι σήμερα (USA 1, UK 12)

1280. Riders In The Sky - Vaughn Monroe & His Orchestra (1949)

Σύνθεση: Stan Jones
Το τραγούδι πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Burl Ives, αλλά αυτός που το έκανε γνωστό και επιτυχία ήταν ο Vaughn Monroe με την ορχήστρα του. Ο Gene Autry το τραγούδησε, επίσης, με επιτυχία στην ομώνυμη ταινία του 1949 (USA 1)

1279. Say, Say, Say - Paul McCartney (1983)

Σύνθεση: Paul McCartney, Michael Jackson, Παραγωγή: George Martin
Όταν άρχισαν να ηχογραφούν το Say, Say, Say ο Paul McCartney και ο Michael Jackson είχαν ήδη 37 Νο 1 στο ενεργητικό τους, στις προσωπικές τους καριέρες ή και με τα πρώην συγκροτήματά τους. Δεν χρειαζόταν, λοιπόν, να σκεφτεί κανείς καν ότι το τραγούδι είχε κάθε πιθανότητα να γίνει ένα ακόμα Νο 1 γι' αυτούς (USA 1, UK 2)

1278. (Just Like) Starting Over - John Lennon(1980)

Σύνθεση: John Lennon, Παραγωγή: John Lennon, Yoko Ono, Jack Douglas
Τρεις μήνες πριν ο γιος τους Sean γίνει 5 χρόνων, ο John Lennon και η Yoko Ono πήγαν για διακοπές στις Βερμούδες και εκεί ο Lennon άρχισε να ξαναγράφει τραγούδια. Μέσα σε δύο εβδομάδες έγραψαν 20 τραγούδια και αρκετά από αυτά αποτελούσαν το υλικό του άλμπουμ Double Fantasy. Το πρώτο single με τίτλο Starting Over ήταν ήδη στο Νο 6 του αμερικανικού chart όταν δολοφονήθηκε ο Lennon. Από ειρωνεία, το τραγούδι είχε αυτό τον τίτλο λίγο πριν το τέλος του μεγάλου δημιουργού και μετά το θάνατό του ανέβηκε αμέσως στην κορυφή (USA 1, UK 1)

1277. Physical - Olivia Newton John (1981)

Σύνθεση: Steve Kipner, terry Shaddic, Παραγωγή: John Farrar
Το Physical χάρισε ένα ακόμα τηλεοπτικό σόου στην Olivia, τη σειρά Let's Get Physical. Παρόλο που αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έπαιξαν το τραγούδι λόγω των στίχων του, το Physical έμεινε για 10 εβδομάδες στην κορυφή του αμερικανικού chart, κάτι που είχε να συμβεί για 25, περίπου, χρόνια μέχρι τότε (USA 1, UK 7)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

1276. If You Knew Susie (Like I Know Susie) - Eddie Cantor (1925)

Σύνθεση: Bud De Sylva, Joseph Meyer
Το If You Knew Susie (Like I Know Susie) γράφτηκε για τον Al Jolson που το παρουσίασε στο μιούζικαλ του 1925 Big Boy. Ο Jolson, όμως, είπε τότε ότι θα πήγαινε καλύτερα στον Eddie Cantor, που τελικά το παρουσίασε με επιτυχία σε κάποια φιλανθρωπική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη και έγινε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του τραγούδια (USA 1)

1275. Jeannine ( I Dream Of Lilac Time) - Gene Austin (1928)

Σύνθεση: L. Wolfe Gilbert, Nathaniel Shilkret
Το Jeannine ( I Dream Of Lilac Time) γράφτηκε για την ταινία του 1928 Lilac Time, που, βέβαια, ήταν στην περίοδο του βωβού κινηματογράφου, αλλά, όπως συνήθιζαν τότε, πριν από την ταινία μία ορχήστρα έπαιζε κάποιο τραγούδι που αναφερόταν στο φιλμ. Τότε το παρουσίαζε η Dolores Del Rio, αλλά επιτυχία έγινε με τον τραγουδιστή Gene Austin που στα τέλη της δεκαετίας του '20 ήταν από τα δημοφιλέστερα ονόματα (USA 1)

1274. People Got To Be Free - Rascals (1968)

Σύνθεση: Felix Cavaliere, Eddie Brigadi, Παραγωγή: The Rascals
Την άνοιξη του 1968 οι Young Rascals ειδοποίησαν την εταιρία τους ότι θα αφαιρούσαν από το όνομά τους τη λέξη Young. Η αλλαγή του ονόματος δεν έκανε ιδιαίτερη ζημιά στην καριέρα τους. Το 1968, ο Felix Cavaliere θέλησε να εκφράσει τα συναισθήματά του για το χαμό των Martin Luther King Jr. και Robert Kennedy μέσα από ένα τραγούδι. Ετσι, μαζί με τον Brigadi έγραψαν το People Got To Be Free (USA 1)

1273. I Went To Your Wedding - Patti Page (1952)

Σύνθεση: Jessie Mae Robinson
Η Patti Page ήταν μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '50 με δεκάδες επιτυχίες που συνεχίστηκαν με μικρότερο, όμως, ρυθμό, μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '60. Το I Went To Your Wedding ήταν ένα από τα τραγούδια της που έφτασαν στο Νο 1 της Αμερικής και έμεινε, μάλιστα, στην 1η θέση για 10 ολόκληρες εβδομάδες (USA 1)

1272. Because Of You - Tony Bennett (1951)

Σύνθεση: Arthur Hammerstein, Dudley Wilkinson
Το Because Of You γράφτηκε το 1941, αλλά έγινε επιτυχία 10 χρόνια αργότερα όταν χρησιμοποιήθηκε στην ταινία I Was An American Spy με πρωταγωνιστές την Ann Dvorak και τον Gene Evans. Την ίδια χρονιά ακούγεται σε μία ακόμα ταινία με τίτλο Let's Make It Legal με την Claudette Colbert. Για τον Tony Bennett ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του και μία από τις μεγαλύτερες για την περίοδο πριν από την εμφάνιση του ροκ, αφού έμεινε για 11 εβδομάδες στην κορυφή του αμερικανικού chart (USA 1)

1271. A_Tisket A_Tasket - Chick Webb & His Orchestra/Ella Fitzgerald

Σύνθεση: Ella Fitzgerald, Al Feldman
Οι αναμνήσεις από ένα παιδικό τραγούδι που άκουγε μικρή οδήγησαν την Ella Fitzgerald στο να γράψει το τραγούδι A - Tisket A - Tasket, που παράλληλα, ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία για την ορχήστρα του Chick Webb. Το τραγούδι καθιέρωσε την Ella Fitzgerald στο χώρο των κλαμπ με επακόλουθο τη μεγάλη επιτυχία της για πολλά χρόνια. Το A - Tisket A - Tasket ακούστηκε το 1944 στην ταινία Two Girls And A Sailor (USA 1)

1270. Sweet Lelaini - Bing Crosby (1937)

Σύνθεση: Harry Owens
Το Sweet Lelaini ακούστηκε για πρώτη φορά το 1937 στην κινηματογραφική ταινία Waikiki Wedding και ήταν το τραγούδι που κέρδισε το Οσκαρ εκείνης της χρονιάς. Στις 19 Οκτωβρίου 1934, ο Harry Owens και η γυναίκα του Bess απέκτησαν το πρώτο τους παιδί που ήταν κορίτσι και αποφάσισαν να το ονομάσουν Lelaini, μιας και γεννήθηκε στη Χαβάη όπου ζούσαν. Το όνομα, στην τοπική διάλεκτο, σήμαινε, το λουλούδι που ήλθε από τον ουρανό (USA 1)

1269. Who? - George Olsen & His Orchestra (1926)

Σύνθεση: Oscar Hammerstein II, Otto Harbach, Jerome Kern
Το Who? πρωτοπαρουσιάστηκε το 1925 στο μιούζικαλ Sunny τραγουδισμένο από τους Marilyn Miller και Paul Frawley. Η Miller το τραγούδησε και στην κινηματογραφική του μεταφορά το 1930, ενώ το 1941 έγινε και άλλη μεταφορά του στην κινηματογραφική οθόνη και το τραγούδησε η Anna Neagle (USA 1)

1268. Swingin' Down The Lane - Ishma Jones Orchestra (1923)

Σύνθεση: Gus Khan, Isham Jones
Μόνο τέσσερα χρόνια αφότου έφτιαξε την πρώτη του ορχήστρα, ο Isham Jones, που είχε γεννηθεί στο Ohio, συμπλήρωνε την 16η του επιτυχία και το τρίτο Νο 1 με το Swingin' Down The Lane. Όλα τα τραγούδια του τα ερμήνευε πρώτα αυτός ως ορχηστρικά και ακολουθούσαν οι φωνητικές ερμηνείες από άλλους. Το Swingin' Down The Lane το τραγούδησε η Vivian Blaine στο μιούζικαλ Greenwich Village (USA 1)

1267. Miss You Much - Janet Jackson (1989)

Σύνθεση: James Harris III, Terry Lewis, Παραγωγή: Jimmy Jam, Terry Lewis
Το τέλος της δεκαετίας του '80 βρίσκει την Janet Jackson να κυκλοφορεί το άλμπουμ Rhythm Nation που ήταν και το πιο πετυχημένο στην καριέρα της αφού περιλαμβάνει 4 Νο 1 στην Αμερική. Το πρώτο single, ήταν το Miss You Much και αυτό σε παραγωγή του γνωστού ντουέτου που την επέβαλλε με το άλμπουμ Control. Οι χορογραφίες στα βίντεο κλιπ ήταν της Paula Abdul (USA 1, UK 7)

1266. Maneater - Hall And Oates (1982)

Σύνθεση: Daryl Hall, John Oates, Sara Allen, Παραγωγή: Daryl Hall, John Oates
Όταν ο Lamont Dozier άκουσε για πρώτη φορά την εισαγωγή του Maneater των Hall And Oates πετάχτηκε όρθιος από τη χαρά του γιατί νόμιζε ότι έκαναν διασκευή στο δικό του You Can't Hurry Love. Στην πραγματικότητα, απλά, οι συνθέτες είχαν αξιοποιήσει την αγάπη τους για τον ήχο της Motown (USA 1, UK 6)

1265. Sugar Shack - Jimmy Gilmer And The Fireballs (1963)

Σύνθεση: Keith McCormack, Faye Voss, Παραγωγή: Norman Petty
Το Sugar Shack ήταν το πιο επιτυχημένο τραγούδι στην Αμερική το 1963 και ηχογραφήθηκε στο στούντιο Clovis στο Νέο Μεξικό, ιδιοκτησίας του Norman Petty, όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του και ο Buddy Holly. Ο Petty, παραγωγός του Holly, είναι και ο παραγωγός στο Sugar Shack. Ο Jimmy Gilmer συνάντησε τους Fireballs, που είχαν ήδη δύο μικρές επιτυχίες στο ενεργητικό τους, στο στούντιο του Norman Petty και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους (USA 1)